Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
9 Kasım 2017Diş Teli Fiyatları
9 Kasım 2017
Diş Kaplama Çeşitleri ; Diş problemleri yaşayan kimseler için diş kaplama çeşitleri hakkında kısa ve öz bir bilgilendirme yazısı hazırladık. Bu yazımız sayesinde sizler de hangi diş kaplama seçeneğini tercih etmeniz gerektiğine rahatlıkla karar verebileceksiniz. O halde buyurun bu çeşitleri beraberce inceleyelim.
Zirkonyum Diş Kaplama
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum İlk olarak sizlere son zamanların modası haline gelen zirkonyum kaplamayı anlatmak istedik. Zira kaplama çeşitleri içerisinde en çok beğenilen ve tercih edileni zirkonyum olmaya başlamıştır. Vücut ile uyumlu olan bu doğal malzeme beyaz görünümü ve dayanıklı yapısı ile de oldukça beğenilmektedir. Bu sebeple fiyatları da diş başına … TL gibi rakamlarda gerçekleşmektedir. Dolayısıyla sizler de bütçenize göre bu imkânlardan faydalanıp faydalanmamaya karar verebilirsiniz.
Porselen Laminate Veneer
porselen diş
Bu uygulama daha çok koruyucu bir niteliğe sahiptir. Bu kapsamda çok ince bir kalınlıkta porselen laminate veneer yaprağı dişin üzerine yapıştırılmaktadır. İçerisinde metal bulundurmuyor olması da tercih nedenleri arasında yer almaktadır. Özellikle hafif tahribe uğramış dişlerde bu uygulama ciddi başarılar sağlamaktadır.
Metal Destekli Kaplama
Bu kaplama çeşidinde adından da anlaşılacağı üzere kaplamanın altına konulan metallerden faydalanılmaktadır. Bu sayede dayanıklı dişler üretmek mümkün olmaktadır. Ancak bu uygulamalarda estetik açıdan sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunun sebebi ise altındaki metalin görülmesidir. Dolayısıyla da ön dişlerde bu uygulama tercih edilmemekte ve arka dişlerde tercih edilmektedir.
Empress Diş Kaplama
Empress diş kaplama ; Bu kaplama yöntemi full porselen kaplama olarak da bilinmektedir. Bu yöntemde ortada muhakkak bir diş bulunması gerekmektedir. Dolayısıyla da her vakada uygulanabilmesi mümkün değildir. Uygulamaya başlanmadan önce dişlerin etrafında birtakım yontma çalışmaları yapılmaktadır. Bu sayede pürüzsüz hale getirilen dişler üzerine kaplama yapılmaktadır.
Sizler de bu kaplama çeşitleri arasından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olanları doktorunuzla birlikte tercih edebilirsiniz. Bu kaplamaların 7 ila 15 yıl arasında ömrünün bulunduğunu da ifade etmek gerekir. Bu süre sonunda kaplamaları değiştirmenizi tavsiye etmekteyiz.